Thursday, October 24, 2013

Farewell for my big boss!!!






Semalam (Rabu,23/10/13) ofis wat farewell tuk big boss & anak2nya yang akan berpindah ofis...dorang akan tinggal OPERATION staff di branch!!!!tak bestnya...kitaorang akan kehilangan big boss yang sangat sporting dan sekepala....haihhh...Big boss & anak2nya adalah dari bahagian SALES. ok2..kita lupakan cerita sedih ni ye...

Ini adalah di antara makanan2 yang sempat di snap semalam...oh..lupa lak...kitaorg makan kat CHILI'S,PARADIGM MALL...makanannya not bad la...sangat kenyang!!!!terkulat2 je nak habiskan makanan..tak baik membazir...membazir tu kan amalan syaitan...=)

Pencinta Novel








Haaaaa....nampak tak apa yang ada dalam gambar di atas? NOVEL!!!! Yeayyy.....Sangat puas hati dapat SHOPPING novel2 ni....semuanya beli melalui online...di KAKI NOVEL...Mak pun boleh share baca novel2 ni...So, tak ada la mak boring nanti...Dalam kata lain, ini adalah REWARD untuk diri sendiri...sebab tak ada yang sudi pun nak bagi pada kita kan...hihi...SELAMAT MEMBACA....^_^

Sunday, November 25, 2012

AUDITOR






Damn!!!! This is a part that i'm afraid of.....

Tak suka sebenarnya bila orang2 ini datang ke branch tuk audit...bukannya apa,banyak BAD LOCK yang tersembunyi...huhu..ini semua staff yang sebelum2 ni la...sume kitaorang nk kena sorokkan.nak bagi nampak semuanya nmpk ok..kalo ada FINDINGS,susah kitaorang...huhu...Takut hokayyyyyy!!!!

Dah seminggu sebenarnya auditor tu berkampung kat branch tu...setakat ni sumenya masih OK lagi...masih ada beberapa hari je lagi dorang kt situ.HOPEFULLY sumenya akan OK..tu belum Manager Auditor datang pantau...huhu...Lagi  seram....

Cepat2la masa berlalu...yang aku tau,aku nak cuti masa Head dorang ni mai Branch....bukan nak lari cuma malas nak sesakkn kepala otak ni....

Sebelum Auditor2 tu mai....aku ngn ofismate2 dah berkampung kat ofis sebab nk get ready sume dokumen yang auditor nakkn....dan kitaorg siap wat housekeepin tu sorokkan apa2 yang tak sepatutnya dorang jumpa...Sebab kalo de FINDING,auditor ni akan stay lebih lama kat branch....maknanya kitaorang akan jadi lagi parah nak menjawab....huhhhhh...LETIH.....

Aku harap sumenya akan OK...Aminnnn....sangat nervous...


Friday, November 2, 2012

I'M BACK!!!!






wahhhh...sudah lama tak menulis lam blog ni...hampir 2tahun menyepi...lamakn?
harap2 lepas ni ada lah kesempatan tuk menulis lam blog ni...windunya....

Sunday, August 1, 2010

Hari Keempat Di Langkawi

Aktivit tuk hari keempat pn best juga...
Kami pergi ke Underwater World...
Wow!!!
Terujanya....
Dapat lihat pelbagai hidupan laut yang jarang kita lihat....

Penguin yang chumill

Ikan2
Ikan Pari
Obor-obor
Baju Korporat kami

Di Kota Mahsuri
Di Telaga Mahsuri

Lupa lak nak cerita...
Kitaorg singgah juga ke Kota Mahsuri...
Sebelum ni da penah masuk...
So,da leh agak apa yg ada di dalam....

Mari tgk tmpt kami Lunch lak...
View ni sgt cantekkk.....

 Indahnya pemandangan
Cikgu & Anak Murid

Hari Ketiga Di Langkawi

Kami pergi melawat SMK Kelibang tuk Hari Ke-3....
Melawat anak2 pend khas di sana...
Jumlah mereka tak seramai di SMKKU...
Anak2 murid kami berkenalan dengan anak2 murid di sana..

Barisan guru2

Guru & anak murid yang sengal....

Di Kompleks Kraf


Batik yang Hanis warnakan...

Lepas Lunch tu,Kami pergi ke Kompleks Kraf pula...
Macam2 ada kt situ...
Kami di beri kesempatan tuk mewarnakan corak batik yang disediakan oleh mereka...
Sebelum memulakan tu,pihak mereka telah memberikan serba sedikit penerangan bagaimana tuk menghasilkan batik ni....
Ni 1st time Hanis warnakan batik ni...
Silalah tgk hasilnya di atas yer....

Kami juga telah singgah sebentar di Pekan Kuah....
Kitaorg borong COKLAT!!!
Syoknyaaaaa......

Saturday, July 31, 2010

Lawatan Sambil Belajar Ke Pulau Langkawi ~ Day 1 & 2~

Langkawi?Bunyinya amat menyeronokkan...Macam2 bole beli kt sana terutamanya COKLAT....
Yummy...
I LIKE CHOCOLATE!!!

5HB-10HB JULAI 2010 adalah lawatan sambil belajar anak2 pend.khas ke Pulau Langkawi...
Kalo ikutkan rancangan awal,Hanis tak mengikuti program lawatan ni....
Tapi disebabkan ada sorang guru tak dapat pergi,Hanis pula yg kena gantikan guru tu dalam masa yang singkat....
Hanis tak kisah pn samada pergi @ tak sebab Hanis guru baru di situ..
Lebih baik bagi pada guru2 yg da lama mengajar di situ...
Tapi da rezeki Hanis kn tuk ikut rombongan tu...
Alhamdulillah....

Lawatan kali ni amat unik bg Hanis coz kami menaiki keretapi dr Kajang hingga ke Arau....
Sangat teruja nak nek keretapi berjalan jauh ni...
Da lama rasanya tak rasa begitu sbb selalunya nek BUS @ KERETA....

Keretapi bertolak pada pukul 8.30malam pada 5hb tu...
Koc kitaorang la yg paling kecoh....
Cikgu2 + anak2 murid....
Hahaha.....
Dengan nak susun barangla,agihan makanan la,pembahagian tmpt duduk la dan macam2 lg....
Tapi menyeronokkan...
Oleh kerana terlampau teruja,Hanis xdapat nk tido lena lam keretapi tu....
huhu...
Sangat mengecewakan....
Dan sangat jeles tgk orang len tido lena...
Dahla keretapi tu asek wat hal...
Delay 1 hour...
Gara2 kerosakan teknikal...

Marilah layan gambar2 ketika lam keretapi......

Yang baju merah tu Darien & sorang lagi tu Aiman

Antara barang2 kami...Bykkn?


Time tgh berkumpul di waktu petang

Posing jap...

Kitaorg sampai di Arau pada pukul 9 pagi...
Ada bas yang jemput kami pergi breakfast dan trs hantar ke Jeti Kuala Perlis....
Badan ni da rasa sangat letih setelah berada lama di atas keretapi....

Kami menjejakkan kaki di Bumi Langkawi pada pukul 12.30tghri...
Lps tu kami dijemput pula oleh MARA Liner tuk ke tempat penginapan di Pekan Kuah...
Kami menginap di asrama KEMAS....
duk lam dorm...
Masing2 pergi membersihkan diri lepas smpi tu...
Sbb acara kami bermula selepas itu...
Lunch dan melawat tempat2 di sekitar Langkawi...

Oleh kerana masing2 da keletihan,pemandu kami tu bawa kami ke tmpt GAMAT ngn KAIN BATIK....
Start bershopping di situ...
Lepas da selesai di situ,kami balik ke hostel dan berehat2....
Lepas maghrib tu kami dinner beramai2 di kantin SK Seri Negeri...
Seb bek berdekatan ngn hostel...
Lps makan tu,kami masuk tido kerana keletihan yang amat...
Agar kami kelihatan segar keesokan hari...
Tapi malang,kerana tak nyenyak tido juga..
Maybe tempet baru..
Tak berapa nak selesa lagi...
Tapi paksakan diri juga tuk tido sbbletih sangat.....
Weee~